STARS ABOVE BALLERUP

 

Stars above Ballerup er en handlingsmættet roman, der tager læseren med ud på en forunderlig rejse – i følgeskab med den 48-årige revisor, Torben Eriksen. På en formiddag som så mange andre, lander han rutinemæssigt i Helsinkis internationale lufthavn og går ud gennem tolden. Men i ankomst-hallen venter nogle skæbnesvangre sekunder, hvori han ændrer retning, uden helt at vide hvorfor. Det sker bare. I en besynderlig form for slow-motion. 

Sekunderne i lufthavnen bliver afgørende, og afstikker en uventet kurs for både romanen og Torben Eriksen. Herfra kan alting ske, og det gør det. En rejse helt derud, hvor livet må bære eller briste, og hvor den blonde, danske revisor må give alt hvad han har. Historien fortælles i to parallelle spor; det ene følger Torben og det andet forbliver i Ballerup – hos hustruen Birthe og døtrene.
 
Stars above Ballerup er skrevet ud fra en litterær overbevisning om, at en fængslende historie er afgørende. Romanens afsæt og plot rummer lige dele overraskelse, spænding og underholdning; og Lars Hauk tøver ikke med at affyre sin eventyrlige historie fra et hverdagsrealistisk Ballerup. Den vidtgående handling bringer læseren og revisoren ud i uventede landskaber, men holdes i snor af alt det derhjemme – i Ballerup.

 
 
Med Stars above Ballerup debuterede Lars Hauk som forfatter, og hans mange år som filmfotograf og -instruktør trækker tydelige spor med ind i forfatterskabet. Romanen er vævet af stærke billeder og visuelle stemninger, og gemmer mange steder på en næsten filmisk iscenesættelse. Revisorens flakken omkring står som en roadmovie sat på papir, og leveres med den smittende uforudsigelighed der kendetegner genren.
 
På dens vej mod udgivelse har romanen høstet ros og anerkendelse fra såvel forlæggere som redaktører:
 
“… en nydelse at læse”
“… den er rasende velskrevet”
“… et godt fortælleteknisk overblik”
“ …historien er ualmindelig velskrevet”
“ …en spændende og interessant fortælling”
“ …vækker minder om blandt andet Hans Scherfigs – Den forsvunde fuldmægtig”
 
Romanen udkom i oktober 2015
Omslagsdesign: Anne Bierre
Den trykte bog og E-bogen fås hos boghandlere og netboghandlere
Begge udgaver kan lånes på bibliotekerne